21 augustus 2019 ayurvedische massages

Wat is een ayurvedische massage?

Een ayurvedische massage wordt over het algemeen gezien als een genezende massage en vindt zijn oorsprong in India. De massage is meer een behandelvorm en kan worden gebruikt om het lichaam en de geest een oppepper te geven. Vergeleken met westerse massages draait het ook meer om de energie die er opgewekt wordt in plaats van het plaatselijk aanpakken van weefsel en spieren. Tijdens de massage wordt veel warme kruidenolie gebruikt en wordt er veel gegleden over het lichaam in plaats van dat er in geknepen wordt. 

Wat zijn de belangrijkste effecten?

De belangrijkste effecten die vaak worden omschreven bij een ayurvedische massage zijn dat de lichaamsweefsels zacht worden door de olie. Daarnaast heeft de olie effecten op de zenuwuiteinden. Deze worden gestimuleerd en dit zorgt ervoor dat stress verminderd. Stijfheid wordt uit het lichaam gehaald en je poriën gaan open staan.

Proberen? Hier enkele tips

Mocht je zelf de massage willen ondergaan, dan heb ik nog een aantal; tips voor je, zodat je massage zo soepel mogelijk verloopt. Deze tips gelden overigens niet alleen voor ayurvedische massages, maar kun je ook toepassen als je bijvoorbeeld een sportmassage krijgt.

Ten eerste is het belangrijk om op tijd te komen bij je afspraak. Zorg er dus voor dat je wat te vroeg bent. Er zijn in veel praktijken plekken waar je nog even rustig een kopje thee kunt drinken en van de rustgevende muziek kunt genieten. Doe dit dan ook! Het is namelijk erg vervelend als je te gehaast je afspraak in gaat en je je hierdoor niet op je gemak voelt.

Daarnaast is het niet handig om kleding aan te doen waar snel vlekken op komen. Helemaal bij een ayurvedische massage wordt er veel gebruik gemaakt van oliën en deze blijven vaak zitten op je lichaam, zonde als je zijde overhemd hiervan de dupe is!

Tot slot wil ik vooral nog benadrukken dat het erom gaat dat jij je op je gemak voelt. Mocht dit om een of andere reden niet het geval zijn. Wees dan niet bang om dit te zeggen tegen je masseur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *