8 september 2021 Hoe serums, oliën en concentraten aan te brengen?

Hoe serums, oliën en concentraten aan te brengen?

Serums, concentraten en oliën zijn hoogwaardige huidverzorgingsproducten, dus elke druppel telt! Als je je ooit hebt afgevraagd of je te veel product gebruikt of te vaak aanbrengt, hebben we enkele eenvoudige tips die je moet volgen, zodat je geen enkele klodder van deze luxueuze gezichtsoliën of -serums verspilt.

Waarom serums, concentraten of oliën opnemen in uw huidverzorgingsroutine?

Voordat we ingaan op de beste manier om deze producten in lagen te leggen, waarom zouden we ze dan überhaupt gebruiken? Het kan verwarrend zijn om het verschil tussen de drie te ontcijferen. Gezichtsoliën zijn ontworpen om hydratatie te bieden en vocht in de huid te houden, meestal met botanische en plantaardige ingrediënten om de huid te voeden.

 

Ter vergelijking: serums bevatten een hoge concentratie aan actieve ingrediënten die een groot aantal huidproblemen tegelijk aanpakken (zoals rimpels en fijne lijntjes). Ze hebben meestal ook een gelachtige textuur. Concentraten daarentegen concentreren hun hoge potentie van één actief ingrediënt en hebben meestal de consistentie van een lichtgewicht lotion. 

 

Een voorbeeld van een klassiek serum is ons Citrus & Kale Potent C+E Serum , dat een cocktail van gestabiliseerde vitamine C, citrusvruchtenoliën, natriumascorbylfosfaat (ook bekend als vitamine C-zout) en vitamine E bevat, allemaal om het uiterlijk te verbeteren. van huidgezondheid voor een jonger uitziende huid.

Hoe serums, oliën en concentraten in lagen te leggen

We hebben onlangs gekeken naar het beste serum of olie voor jouw huidtype . Dus nu je je huidverzorgingssupersterren hebt gekozen, is het tijd om deze producten op de juiste manier in lagen te brengen. Al uw huidverzorgingsproducten moeten in een specifieke volgorde worden gebruikt om het meeste uit elk product te halen. In het ideale geval wil je je selectie beperken tot één tot twee serums, oliën en/of concentraten, zodat ze effectief door de huid kunnen worden opgenomen.

 

Na het reinigen en tonifiëren, begin je met het aanbrengen van laagjes op je gezichtsserum, het dunste product met consistentie, omdat het de actieve ingrediënten het meest efficiënt in de huid brengt. Daarna volgen concentraten, gevolgd door gezichtsoliën. Gezichtsoliën komen als laatste omdat ze zijn ontworpen om waterverlies te voorkomen en de formuleringen in de huid te “verzegelen”. 

 

Wanneer en hoeveel serum moet ik aanbrengen?

Zoals Alicia aanbeveelt, breng een dunne laag (drie tot vier druppels) van elk product over het hele gezicht aan. U kunt het serum elke dag gebruiken tijdens uw ochtend- en avondroutines. Druk het product voorzichtig in uw teint en vergeet uw nekgebied niet. Zorg ervoor dat u elk product de tijd geeft om in de huid te trekken om de resultaten te maximaliseren. Follow-up met je favoriete Eminence Organics- moisturizer om de goedheid vast te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *